10/7/09

Οικονομική τρομοκρατία

Επειδή είναι καλοκαίρι κι όλα διαλύονται από τη διάχυση του φωτός, οι δε πολίτες απενεργοποιούν το μηχανισμό της κοινωνικής αντίστασης, αναμένοντας λίγες μέρες ηδονής, δίδεται η πρώτης τάξεως ευκαιρία στην έκνομη πολιτεία να φυτέψει ορισμένα μέτρα οικονομικής τρομοκρατίας, που θέλει να πιστεύει ότι τακτοποιούν, στην ουσία ωστόσο προσφέρουν άσυλο στις επί δεκαετίες ενοχές των δικών της συστημάτων.
Επειδή είναι καλοκαίρι, φαίνεται πως απέχει πολύ από τη μνήμη η εξέγερση του Δεκεμβρίου, η οποία έκανε το λάθος να στοχεύσει σε μικρομεσαίους αντί στις ίδιες τις διοικητικές έδρες της έκνομης πολιτείας, τις οποίες όφειλε να συνθλίψει και να την αφήσει ανέστια.
Όσο δε στις απρόσωπες μεγαλουπόλεις η ανωνυμία και ο φόβος, ο κατακερματισμός στο χώρο και στο χρόνο, καθώς και οι μηχανισμοί ελέγχων της δράσης των πολιτών θα υπονομεύουν κάθε είδους συλλογική συνείδηση, η οικονομική τρομοκρατία θα επιτείνεται.
Τελικά είναι απόλυτα λογικοί εκείνοι που θα σηκώσουν μόνοι τους τα όπλα και θα ΄΄καθαρίσουν΄΄ εκείνους που προκαλούν με αυτόν τον τρόπο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να επιθυμούμε την αυτοκάθαρση μέσω πράξεων εγκληματικών, τρομοκρατίας των όπλων κ.λπ. Διότι αλλιώς το παιχνίδι είναι σικέ, με κανόνες που δικαιώνουν πάντοτε τον μεγάλο παραβάτη. (Και βέβαια είναι απόλυτα φυσιολογικό βάσει του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ, να καταναλώνονται 800.000 ευρώ στην Κέρκυρα για μια διεθνή σύνοδο, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό να εκφράζει η χαζούλα η Ντορούλα τον αποτροπιασμό της όταν κάποιοι θέλουν να τη ΄΄φάνε΄΄. Δυστυχώς, η τρομοκρατία των όπλων δεν βρίσκει άτοπα άλλοθι για να εξωραΐζει τις δράσεις της, αλλά υπαρκτά ερείσματα που προκαλούν τέτοιου είδους ΄΄απαντήσεις΄΄.)
Από την άλλη βέβαια πλευρά, υπάρχει το κατεστημένο του κράτους δικαίου: αρχές, δικαιοσύνη, εισαγγελείς, Ποινικός Κώδιξ κ.λπ., που θέλουν να κρύψουν τις επίσημες αμαρτίες μέσω της βίας των τριών πόλων εξουσίας, εκτελεστικής, νομοθετικής κ.λπ.
Κι αν οι καλοκουρδισμένοι αστοί δεν μπορούν να σηκώσουν τα όπλα εναντίον των ίδιων των κοινωνικών τους συμμάχων, τότε ας βάλουν στις μπροστινές γραμμές του αγώνα αυτούς που θέλουν να απελάσουν: τους άστεγους, τους ναρκομανείς, τους λαθρομετανάστες.
Η αστική ζωή δεν είναι για ανέκδοτα. Γιατί την ίδια ώρα που Εσύ γελάς, Κάποιος ετοιμάζεται να σε κάνει να χλωμιάσεις.
(Το κείμενο του Ν.Λ. από το 1932 που θα διαβαστεί σήμερα το βράδυ, για το ξύπνημα του προλεταριάτου, που θα κατασπαράξει το αστικό θηρίο, είναι άκρως επίκαιρο - είθε να δούμε και νέες καταστροφές, που δεν θα είναι όμως η επιβεβαίωση της πολιτιστικής μας κατάπτωσης, αλλά Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΡΑΦΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, που υπερέχει κατά πολύ όλων των θετών πράξεων δικαίου. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, Η ΕΥΛΟΓΗ ΤΙΜΩΡΙΑ. Αρκεί να ξέρει σε ποιον να ξεσπά.)
(Και πιστέψτε με, όλα αυτά τα λένε όσοι δεν έχουν πειράξει στη ζωή τους ούτε κώνωπα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: