26/2/10

Φωνάζει ο κλέφτης

Τις τελευταίες μέρες βομβαρδίζομαι από μέιλ που το περιεχόμενό τους εν ολίγοις είναι ότι οι κακοί Γερμανοί βρίζουν τους Έλληνες και από εκεί που μας χρωστάνε πολεμικές αποζημιώσεις μάς αποκαλούν «απατεώνες της ευρωπαϊκής οικογένειας».
 

Πρώτα απ’ όλα δεν μας βρίζουν οι Γερμανοί. Μας βρίζει μια μερίδα του Τύπου τους, και οι ύβρεις αυτές δεν βρίσκουν σύμφωνους όλους τους Γερμανούς.
Δεύτερον, δεν μας βρίζουν μόνο μερικά γερμανικά έντυπα. Μας βρίζουν και βρετανικά και γαλλικά και Κύριος οίδε πόσα άλλα παγκοσμίως.
 

Όσο ανάρμοστα και προσβλητικά και αν είναι τα ξένα δημοσιεύματα, δεν αλλάζει η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πιο φαεινή κι απ’ τον ήλιο.



Είμαστε μια καταχρεωμένη χώρα.

Καταναλώνουμε επί δεκαετίες περισσότερα από όσα παράγουμε.

Επιδοτούμαστε με ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία κατασπαταλούμε χωρίς να τα αξιοποιούμε.

Έχουμε συγκριτικά με τις άλλες χώρες 6πλάσιο ή 7πλάσιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Κατά ομολογία τού αρμόδιου υπουργού, δεν ξέρουμε καν πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτής της χώρας!

Έχουμε τεράστια παραοικονομία, τεράστια φοροδιαφυγή, τεράστια εισφοροδιαφυγή, ομολογημένη από όλους τεράστια διαφθορά των κρατικών υπηρεσιών.

Έχουμε ιδιωτικό τομέα που εν πολλοίς οφείλει την ύπαρξή του στη διαπλοκή με το κράτος.

Το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών από το κράτος είναι τεράστιο, ενώ η ποιότητά τους πανθομολογουμένως χαμηλή.

Έχουμε τον χαμηλότερο δείκτη εμπιστοσύνης ξένων επενδυτών από όλες τις χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των μικρών βαλκανικών χωρών.

Το χρέος μας είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το μεγαλύτερο δυνατό ύψος στο οποίο θα μπορούσαν να ανέλθουν οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Κατακλεπτόμεθα μεταξύ μας ασυστόλως και κατ’ εξακολούθησιν, ενίοτε ληστρικώς: Χρηματιστήριο, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα και πλήθος άλλων.

Αεριτζής, αρπαχτή, κονόμα, μίζα, ρουσφέτι, λάδωμα είναι λέξεις με τις οποίες περιγράφουμε συνήθως τις οικονομικές-επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.

Θεωρούμε την επιτυχή χρήση όλων των παραπάνω «μαγκιά».

Με ποιο δικαίωμα, λοιπόν, ανθέλληνες Γερμανοί, τολμάτε να μας αποκαλείτε απατεώνες; 


Γ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: