1/3/13

Τα χρυσαυγάκια


Δεν μπορώ να καταλάβω τους εν ζωή κονδυλοφόρους, γιατί διαμαρτυρήθηκαν ενώπιον της προβαλλόμενης εδώ εικόνας, που είναι αρκούντως τρυφερή, ''οικογενειακή'', διαρκώς αναμνηστική, τουτέστιν όχι ''νεκρή''. Τι το παράξενο δηλαδή είδαν στο στιγμιότυπο; Δεν έχει δηλαδή το δικαίωμα ο πατέρας να καθοδηγήσει το τέκνο του κατά τας αρχάς του; Σάμπως τι διαφορετικό κάνουν οι εν ζωή κονδυλοφόροι με τα παιδιά τους; Αυτοί δεν είναι που τα στρέφουν εις πάσης φύσεως ενασχολήσεις, ένυλες και ιδεολογικές, πολλαί των οποίων αναμφισβητήτως φέρουν κινδύνους και προκαλούν βλάβας εις νουν και ψυχήν; Ο δεξιός μπαμπάκας γράφει την ξανθογάλανη μπεμπέκα του από νωρίς στη ΔΑΠ, ο πασόκος τού υιού διαβάζει την ιστορία του ΠΑΚ, ο ΚΚές τον πηγαίνει σε κόκκινα φεστιβάλ και αντιρατσιστικά πρότζεκτ, ο άρρωστος με τα αθλητικά πατέρας τού φορά κασκολάκι και τον οδηγεί εκόντα άκοντα στην κερκίδα των επισήμων φανατικών, κ.ο.κ. Προφανώς, οι χρυσαυγίτες πλησίον του ναού της Αρτέμιδος με ιέρειες και απρόσκλητους ικέτες, συγκέντρωσαν τα χρυσαυγάκια τους και τους μίλησαν για το Δωδεκάθεο. Για να το καταλάβουν λοιπόν καλύτερα τα χρυσαυγάκια, έπρεπε να τους το τονίσουν με έντονα χρώματα, εξ ου και ο πορτοκαλής Δίας, ο γαλάζιος Ερμής, η ροζούλα Δήμητρα κ.λπ.
Διαμαρτύρομαι λοιπόν κι εγώ από τον ναό μου διότι απαγορεύουν εις τους φωστήρες τούτους της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητος να πράξουν το αυτονόητο, να διδάξουν τα εθνικά ιδανικά και την μόνη αληθινή θρησκεία, προ της χριστιανικής βεβαίως βεβαίως. Αλλά μην πάτε μακρύτερα του Α΄ Νεκροταφείου: τα ίδια έκαναν οι εν ζωή κονδυλοφόροι και παλαιότερα, ιδίως επί εποχής μακαριστού Χριστοδούλου κ.λπ. Τι το ιδιαίτερο, είδατε, κύριοι γραφιάδες του παραπόνου; Είναι ή δεν είναι η σύναξις αυτή ένα ελεύθερο ανοιχτό πανεπιστήμιο, μια ομήγυρη που πάλλεται από γνωστικό ενθουσιασμό; (Ας όψεται βεβαίως βεβαίως ο αγριωπός φωτογράφος που με την αρχοντομουτσουνάρα του μετέβαλε την των προσώπων ευφρόσυνο διάθεσιν εις μελαγχολικήν πόζα.)
Τα χρυσαυγάκια, αχ μου τα τα τρυφερούλια τα μαρουλάκια μου, είναι δόξα τω Θεώ χάρμα ιδέσθαι, ο ανθός της ελληνικής νεολαίας, μια γενιά που θα κόψει με το σπαθί της τας κεφαλάς παντός αντιδραστικού εγχώριου παράγοντος που θα τολμήσει να υψώσει εμπόδιον εις την εκπαιδευτικήν, κοινωνικήν και επαγγελματικήν της προέλασιν.

Τα χρυσαυγάκια και τα μάτια σας, εεεεε, Αργείοι.

Υ.Γ.: Κι εσύ ρε πορτοκαλάγγουρε, γιατί μου το παίζεις παπανδρεϊκός (GAP); Εεεεε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: