14/8/11

Μια ασυνήθιστη φιλοξενία

14.8.2011

42 χρόνια στα ελληνικά νησιά και 1η φορά συνήντησα μια τέτοιου βάθους και έκτασης φιλοξενία. Να σε υποδέχεται μια μεζονέτα τριών επιπέδων, να ανοίγεις το ψυγείο και να το βρίσκεις γεμάτο, με κασέρι και σαλάμι, ψωμί για τοστ, πεπόνι και λεμόνια, τσάι-χυμό και πορτοκάλι-χυμό, δυόσμο και βασιλικό, κρεμμύδια, βούτυρο και μαρμελάδα, τομάτες και αγγούρια κ.λπ. Την τρίτη μέρα να σου φέρνει ο ιδιοκτήτης μια πιατέλα παστίτσιο από τα χέρια της γυναίκας του. Να κατεβαίνεις αν θες στον χώρο αναψυχής για να παίξεις αν θες ποδοσφαιράκι, μπιλιάρδο, να ανέβεις στα όργανα γυμναστικής, να κάνεις διάδρομο, αν θες. Να βγαίνεις στον κήπο και να βουτάς σε ιδιωτική ας την πούμε πισίνα όπου να μπορείς να κάνεις υδρομασάζ. Το αποκορύφωμα: ο ιδιοκτήτης να οργανώνει ξεχωριστή βραδιά-μπάρμπεκιου πάρτι και να ψήνει για σένα και τους γειτόνους σου στη διπλανή βίλα μπριτζόλες, κοτόπουλο, μπιφτέκια που να τα συνοδεύει με σαλάτες, τζατζίκι, ποτά κ.λπ. Και να σου λέει πως καλύτερα να ξοδεύω με αυτόν τον τρόπο για τον ''πελάτη'' μου παρά να τα δίνω σε τουριστικά πρακτορεία για να με διαφημίζουν.
Κυρίες και κύριοι, όλα αυτά έγιναν στο συγκρότημα (2 βίλες είναι μονάχα) Kouros Village ή κάπως έτσι, στην περιοχή Μάλεμε της Κρήτης (νομού Χανίων) και αυτουργός ο Σπυρίδων Μαυροματάκης, 48 Αυγούστων τη ηλικία, συνταξιούχος στρατιωτικός, τέρας δημιουργίας και με πολλή δίψα για τη ζωή, ικανός να κερδίζει τον χρόνο και να αφήνει ανεξίτηλες τις εντυπώσεις / αναμνήσεις στους επισκέπτες του συγκροτήματός του.
Εάν έχετε την πρόθεση να κατεβείτε ποτέ για διακοπές στα Χανιά ή γύρω από αυτά, κρατήστε το όνομα και την περιοχή. Εάν δεν αλλάξει κάτι στη βιοσοφία του, θα δεχτείτε αυτές τις ασυνήθιστες τουριστικές υπηρεσίες. Σπυρίδων Μαυροματάκης. Τελεία και παύλα, οι καλύτερες συνθήκες διαμονής που έχω συναντήσει σε 42 ολάκερα χρόνια ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: