5/12/12

Φωτογραφίες 4μήνου


1. Ηρώδειο, Το μεγάλο μας τσίρκο, μια πρωτοβουλία του Χρήστου Αποστολόπουλου. Σσσσ, αρχίζει...


2. Ελευσίνα, το Διάζωμα ξεναγείται και γευματίζει, με τη σφραγίδα του Σταύρου Μπένου και λοιπών συνεργατών.



3. Ιδού κι ένα "ζωντανό" ελαιοτριβείο, τα σακιά της ελιάς (κι όχι της ζωής, για να θυμηθούμε και λίγο Ι. Καρυστιάνη). Πλησίον Ωρωπού.



4. Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, αίθουσα 2, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, πλησίον προσφυγικών πολυκατοικιών, Αγ. Σάββα, Ελπίδος, γηπέδου ΠΑΟ, ΓΑΔΑ,οδού Αμπελακίων κ.λπ. Σσσσ, μια δίκη σε εξέλιξη... ενώ η αποχή των δικηγόρων (αλλού) καλά κρατεί.



5. Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, οδού Πειραιώς, το σεβαστόν ακροατήριον περιμένει τον Κώστα Καστανά να παίξει ρόλους της καριέρας του, ξεφυλλίζοντας λοιπόν τις εικόνες μιας θεατρικής πορείας.



6. Θυμάμαι τη Νέλλη Ανδρικοπούλου, εν οδώ Ομήρου, πορτρέτο καλλιτεχνικό από έκθεση ζωγραφικής της Άννας Φιλίνη στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, τη βραδιά Καστανά (21.11.2012).



7. Μάτση Χατζηλαζάρου, καλλιτεχνικό πορτρέτο φωτογραφημένο όπως και το προηγούμενο στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, από την ίδια έκθεση της ζωγράφου Άννας Φιλίνη. Αφιερωμένο στην Ιωάννα Σπηλιοπούλου.



8. Μια λίστα κι αυτή, διανοουμένων, που υπηρέτησαν την τέχνη και δόξασαν την Ελλάδα. Το παραπάνω από την ίδια έκθεση της Άννας Φιλίνη.




9. Καθώς τα χρόνια περνούν κι όλα γίνονται πιο δύσκολα, ξαναγυρνάμε στην τέχνη και βρίσκουμε το αληθινό καταφύγιο. Κι ας μην μιλούν μεταξύ τους οι καλλιτέχνες... Μιλούν ωστόσο από μόνοι τους, με τη γλώσσα και τις ιδέες τους, τα φτερά, τα χρώματά τους, θα θέλαμε να υπήρχαν κι ας σιωπούσαν, όπως παλαιότερα με τον ολοκληρωτισμό. Έργο της Άννας Φιλίνη. (Τι Φιλίνη, τι Φελίνι.)






Δεν υπάρχουν σχόλια: