17/12/12

Αν ήταν δέντρο


(φωτογραφία από το www.tovima.gr )

Για φανταστείτε τώρα όλους αυτούς τους κυρίους ως... χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι προφανές ότι ο καθένας τους θα αποτελούσε ένα ξεχωριστό κλωνί με μια χοντρόμπαλα πάνω του. Το γυαλιστερό τραπέζι θα ορθωθεί ως δέντρο, οι κύριοι θα γίνουν κλωνιά και μπάλες-καθρέπτες, ενώ η τηλεόραση PLASMA θα μπει στη θέση του φωτεινού αστεριού.
Τώρα πώς ο καθένας θα μεταμορφωνόταν, είναι ένα άλλο θέμα... Άλλος με τη φαντασία μας γίνεται τάρανδος, άλλος καραφλός Άι-Βασίλης, άλλος ελαφίνα χιλιομαδημένη, άλλος μπαλαρίνα εορταστική, άλλος ποντικάκι με γυαλιά που ήθελε μάλιστα να αγγίξει ένα αστεράκι, άλλος χιονόμπαλα, άλλος σκιέρ Παρνασσού ως είδος πολυτελείας κ.λπ.
Όσον αφορά τη δόση, αυτή προφανώς ήλθε από τον Άγιο Βασίλη, τον θείο Σαμ, τη θεία απ' το Αμέρικα, τον Γερμανό Σάντα Κλάους κ.λπ.

Η Ελλάδα εν τέλει είναι μια γαλοπούλα άπετση που θα ψηθεί στον φούρνο με κάστανα Βρυξελλών και κουκουνάρια Άλπεων. Προσοχή στην επιλογή της θερμοκρασίας: υψηλή θερμοκρασία εγκυμονεί τον κίνδυνο να καεί η γαλοπούλα και να μείνουν οι εκλεκτοί συνδαιτυμόνες χωρίς φαγί χριστουγεννιάτικα. Στο λάου λάου λοιπόν το ψήσιμο.
Δείτε πόσα χέρια πάνω στη ροτόντα περιμένουν το ψητό, δείτε πώς κρατούνε τα πιρούνια. Προς το παρόν μόνο χαρτοπετσέτες βαστάνε και νερό ψιλοπίνουνε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: