7/6/12

Εξετάσεις

Το ανθρώπινο πνεύμα λατρεύει την ελευθερία που ίσταται πάνω από γνωστικούς καταναγκασμούς, το ανθρώπινο σώμα, δε, σμπαραλιάζεται από την πίεση συμμόρφωσης προς τους όρους και τις απαιτήσεις των εξετάσεων. Ο άνθρωπος σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται ένα θηρίο, που γδέρνεται από τα αγκάθια των λέξεων και τις αιχμές της επιστημονικής εμβρίθειας. Όσο η γνώση είναι υπόθεση (;) πλέον μιας ολόκληρης ζωής (διά βίου), τόσο μειώνεται η σημασία της στιγμιαίας γνωστικής δοκιμασίας. Κανένα ανθρώπινο πλάσμα δεν πρέπει να επαίρεται για τη γνωστική του σκευή καθ' ότι νιώθει ακάλυπτο από πολλές πλευρές όταν βρεθεί στο στόχαστρο των κριτών και των ''ιδιοκτητών'' μιας άλλης επιστήμης.



Άρα, όποιο θετικό αποτέλεσμα σε διαγωνισμό ή εξέταση δεν πρέπει να μας ενθουσιάζει αλλά να μας φοβίζει, αν αναλογιστούμε τις χιλιάδες των πιθανοτήτων ως προς τα εξεταστικά θέματα, την άβυσσο του εγκεφαλικού μας οργανισμού και βεβαίως αν αποκαλυφθεί η καλότυχη ανταπόκρισή μας σε έναν απλώς συγκυριακό συνδυασμό δεδομένων.
Ο άνθρωπος δεν μπορεί να επισκοπήσει το Όλον, και παραμένει ξέχωρα από την όποια ιδιότητά του πολύ μικρός μέσα στο σύμπαν της γνώσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: