13/9/11

Πλεονάζοντα εργασιακά εγκλήματα

13-9-2011

Με τα ταμειακά αποθέματα να επαρκούν μέχρι τον άλλον μήνα, η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει κάποιες χιλιάδες Ιφιγένειες - και μάλιστα βάζει τους ίδιους τους Αγαμέμνονες να επιλέξουν ανάμεσα στα παιδιά τους ποια θα θυσιαστούν και τους ίδιους τους Αγαμέμνονες να βρίσκουν τους θύτες των υπολοίπων παιδιών τους. Η χθεσινή εγκύκλιος της Ειδικής Γραμματείας των ΔΕΚΟ (ΕΓΔΕΚΟ/1597/12-9-2011) λέει χαρακτηριστικά τα εξής: (μεταφράζω τα διαλαμβανόμενα)

Οι δημοσιονομικές εξελίξεις (Το ότι δηλαδή με λάθη δεκαετιών οδηγήσαμε τη χώρα στη χρεοκοπία) απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση και εφαρμογή της διάταξης της παρ. 7 του άρθρου 37 του Ν. 3986 περί εργασιακής εφεδρείας (δηλ. οδηγήσαμε τη χώρα στη χρεοκοπία, ψηφίσαμε νόμο για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία, μόνο που με τον νόμο αυτόν σας παίρνουμε τα κεφάλια, αφήνοντας τα δικά μας στη θέση τους). Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προβείτε (σημ.: η εγκύκλιος απευθύνεται σε 151 ΔΕΚΟ) ταχύτατα (πάρτε κεφάλια και στα γρήγορα) σε μια κατ' αρχήν εκτίμηση πλεονάζοντος προσωπικού (βρείτε αυτούς τους άμοιρους που πιστεύετε ότι περισσεύουν, που σίγουρα δεν θα είστε εσείς) του φορέα σας που θα μπορούσε (το ''θα'' είναι εδώ όλα τα λεφτά) να τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (θα μπορούσε να τεθεί ή θα τεθεί έτσι κι αλλιώς;).
Η αναζήτηση του πλεονάζοντος προσωπικού θα πρέπει να γίνει κατ' αρχήν μεταξύ όσων έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φθάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα (κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ) (δηλ. στη μαύρη λίστα οι γερασμένοι-οι απόμαχοι και οι απόφοιτοι γυμνασίου και λυκείου, γιατί οι ΠΕ και ΤΕ είναι, επειδή είναι ΠΕ και ΤΕ, πιο άξιοι, ιδού ο ακαδημαϊκός ρατσισμός και μάλιστα διώχνουν τους φτηνούς για να κρατήσουν τους ακριβούς). Πέραν αυτών τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να αναζητηθεί κατά προτεραιότητα μεταξύ εργαζομένων γενικών διοικ. καθηκόντων, εργαζομένων σε τμήματα διοικ. μέριμνας, γραμμ. υποστήριξης κ.ο.κ. (δηλ. παίρνουμε τα κεφάλια των κλητήρων, των γραμματέων κ.ο.κ., τα εύκολα θύματα). Έως 26.9.2011 θα πρέπει να υποβληθούν στην ΕΓΔΕΚΟ του Υπ.Οικ. οι κατά τα ανωτέρω προτάσεις σας (δηλ. ο πατέρας ''δίνει'' τα παιδιά του στη μαύρη λίστα), οι οποίες κατά κανόνα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων του φορέα σας (ο 1 στους 10 εφεδρικός, μα αν αυτός ο εφεδρικός είχε προσληφθεί με κάποιον διαγωνισμό που ζητούσε ΔΕ ή ΥΕ προσωπικό; φταίει αυτός που προσλήφθηκε με αυτή την ιδιότητα, τη στιγμή που το Δημόσιο έτσι συνήθως έπραττε για να γλιτώνει υψηλούς μισθούς;).
Σε δεύτερη φάση (το γ... συνεχίζεται) εάν ο φορέας σας απασχολεί περισσότερους των 100 εργαζομένων το σύνολο των υπολοίπων εργαζομένων τίθεται σε διαδικασία αξιολόγησης με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων που θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ (ο φονιάς πατέρας προσλαμβάνει κουκουλοφόρο καταδότη για να δείξει τα επόμενα θύματα - δηλαδή τα δεύτερα εγκλήματα θα τα πληρώσουμε κιόλας, διότι το ΑΣΕΠ δεν μπορούσε να βάλει τη μάσκα του γερμανοτσολιά ή του χαφιέ;). Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός (βρείτε ρουφιάνους και γρήγορα) από τη λήψη της παρούσης και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός 2 μηνών το πολύ (βιαστικοί οι ρουφιάνοι). Η αξιολόγηση διερευνά την ύπαρξη πλεον. προσωπικού με βάση τα διεθνώς ισχύοντα και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του φορέα (που σημαίνει ότι τα δεύτερα εγκλήματα θα είναι πολυτελείας, με άψογες λάμες και γερμανικά μαχαίρια). Η αξιολόγηση οδηγεί στην διαπίστωση τυχόν (το ''τυχόν'' είναι όλα τα λεφτά) πλεον. προσωπικού που θα ενταχθεί συμπληρωματικά προς τα προηγούμενα στο καθεστώς της εργασ. εφεδρείας.
(Συμπέρασμα: πρώτα παίρνουμε τα κεφάλια των γέρων και των ''αγράμματων'' και μετά πειράζουμε και τους ''μορφωμένους''.)

Κοινοποίηση σε 151 ΔΕΚΟ ανάμεσα στις οποίες... ΑΠΕ, Μετρό, Εγνατία Οδός, Εβραϊκό Μουσείο (θυμηθείτε την Εβραία Νύφη), ΕΛΣ (η όπερα του τέλους), Εθνικό Θέατρο, ΕΙΕ, ΕΚΕΒΙ, ΕΜΣΤ, ΕΑΣ ΑΕ, ΕΤΑ ΑΕ, ΕΑΒ ΑΕ, ΕΡΤ ΑΕ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ΑΕ, Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (ήμουν εκεί προχθές κι έπνεε ηρεμία!!!), Θεατρικό Μουσείο (α, ρε Γεωργουσόπουλε), Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕ, θυμηθείτε τον Κασσωτάκη)... και πολλά ιδρύματα προνοιακά, για ειδικά παιδιά κ.λπ.

ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΘΑ ''ΠΗΞΕΙ'' ΑΠΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΙΧΝΕΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΙΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΥΣ.

ΑΙΣΧΟΣ!!!
Είμαι ανέκαθεν εναντίον των εκλογών, αλλά τώρα το βλέπω καθαρά: ή εκλογές ή εξέγερση ή πτώση της κυβέρνησης είναι τα μόνα σενάρια αποφυγής των κατά συρροήν εγκλημάτων.

ΑΙΣΧΟΣ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: